Friday, January 06, 2017

Daily Routine :: Vacuum Family Hall






abah sado nak balik out station petang ni..
rumah berterabur..!! hahaha.. marah diri sendiri sebab malas sangat 2-3 menjak ni..
mak bizi ar.. setelkan order baju.. [alhamdulillah]
pukul 3 pagi tak tido lagi buat kerje..

tapi sebab kan aku tak tenang pikir abah sado nak balik ini hari..
gigih gak lah berpeluh2 buat kerje rumah..
kalau bertangguh..malas2..macam ni lah jadi..
kerje sepatut nya sikit..akan jadi banyak..
lipat baju 2 bakul jugak sekali..
dah alang2..vacum atas bawah..cuma..tak macam ruang2 lain macam ruang tamu tingkat bawah tu..
family hall tingkat atas ni..memang hari2 kene kemas dan vacuum sebenarnya..
kan tempat lepak tido baring anak2..
minum susu botol..air masak..kekadang menitik2..tumpah..
anak2 ni suka makan biskut manis2 tu.. makan keropok ikan goreng..
sambil tengok tv..
eerr..kiteorang pon..lagi2 sambil layan movie tetengah malan..huhu
jadi..tak boleh nak elak kalau berterabur..
dan kalau biarkan..boleh bersemut..
bintat2 badan anak aku tak pasal tetibe..
jadi tu pasal aku kate..hari2 kene bersihkan..
vacuum tu tak sempat masuk simpan pon..
memang letak tepi kat bilik kerje jer..
senang nak guna bila2 masa..

tu ko tengok macam kemas jer kan..
sebab dak qaleef..kalau tengok aku pegang vacuum..
memang laju2 die kemas menan2 die..
die takut mama nya sedut sekali..!! hahahaha..
sebab aku pernah buat..[menan kecik2 tu]
so..die takut..tak yah aku cakap dah..
elok gak tu..takde aku dok bising2 baru nak kemas..

tu jer nak update.. sebab tadi ada buat transfer..
benti kejap ni.. online tengok order..
update blog laju2 sekali...



2 comments:

eima said...

aku pun sama klu laki nk balik mula la kalut kemas ... hahaha
biasa laki kerja hr sabtu ahad ... sepjg hari melingkau di anatar mainan anak2 ... dkt2 time nk balik kalut kerah budak2 kemas

zarul farhana said...

nmpk cantik ja deko rumah