Tuesday, January 10, 2017

baru 2 bakul






up gambar ni kat IG weekends ritu..
orang cakap.. alaaaa.. baru 2 bakul..

bakul besar.. mampu memuatkan 2 minggu baju bajan untuk setiap bakul..

yer lah..yang aku up..masa ngah 2 bakul jer kau nampak..
masa berbakul2..aku tak up.. hahahahahaha....

dan aku tau.. tu bukan masalah aku sorang..
aku rasa..masalah melipat baju di kalangan orang perempuan dan di sahkan sebagai satu penyakit ah.. maybe..penyakit keturunan kot..
sebab..mak aku pon sama gak aku tengok..
aku rasa la...


bahahahahaha...

dan aku dapat rasakan.. ramai orang sekapal dengan aku..!!!

senyum sorang2 sekarang kalau korang pon macam aku ni...
paling liat nak lipat baju..

yang 2 bakul ni pon bercinta...
sebakul kiri tu baju anak2..
bakul kanan tu..baju makpak..
walaupon nampak baju mak pak lebih sebab bekas lagi besar..
tapi.. sebenarnya tak banyak sangat pon..
[tak banyak sebab lepas mandi..korek2 baju dalam tu pakai terus..kahkahkah]
so..dah kurang sikit melipat nya kat situ..
n yet.. baju makpak besar2..
so.. jus nampak macam penuh dan banyak..plus suar jeans laki..plus coverall kerja dia..
tu nampak menimbun..
tapi sekejap jer nak setel tu..

yang jadi masalah aku..
baju anak2..

dulu..qaleef sorang..pon aku amik masa..
ini kan pulak..dah 2 jenis budak..2 jenis size baju lain2..
nampak sebakul jer tu..macam tak banyak [menimbun sikit la]
tapiiiiiii... kau akan hamek masa 3 movie kat HBO tu baru siap...
nampak tak drama nya kat situ... 
dah ko melipat kain..sampai tengok movie..
ada masa.. tangan tak gerak..mata dok khusuk layan action kat tv..
mana tak sampai berjam2 aty ooii..
daaannggg..!!


tapi.. memang baju anak2 akan amik masa extra lama
ada baju siang..baju malam..
kene matching2..
kekadang..penuh keliling ko baju selai2 dah di lipat..tapi suar tak jumpa2 lagi
nak kene lipat together2 kate nya..ppffttt.....

macam ni lah die kan..
orang kata..never ending story..
cerite ni..memang tak akan habes..forever...selagi kau bernyawa..



14 comments:

eima said...

hahaha ...aku klu basuh sendriri sidai mmg berlambak la dlm bilik baju tu ... klu aku basuh pi keringkan kat dobi haa tu yg tu aku rajin terus lipat .. bak pe tah ....
mmg pun bj anak2 yg letih sikit nk pilih2 asingkan

Nurzakiah Hanum said...

banyak tue

blasahje said...

bab melipat baju ni memang liat sikit la...

Mama Idlan Irsyad said...

haha..samala.. sb tu lbh suka lipaat baju anak2 dulu... sebab banyak..

Liyana said...

ini memang penyakit berjangkit. kekeke

Miss Moon said...

betul Aty ...

kain baju is a never ending story hahahhah n mmg akan berterusan n tak habis habis hahahha

Dari basuh jemur angkat n lipat n susun n iron plak lepas tuh ...phewwwwwwwww

Kadang kan kita penat matchkan baju anak ngan suar yg mmg sepasang. Tapi boleh plak sang suami kadang amik baju lain suar lain hahahahha

i feel u Atty .

norsuhaili ali said...

Baju anak lipat paling lasstttt..sebab tak kose banyak nak asingkan..baju siang,baju malam,baju jalan,dah seluar dengan baju yang tak matching tu satu hal...pening nak susuunnn..hihi...kadang2 tak sempat melipat baju,tiap kali en somi tny kita suruh dia cari dan menang dalam bakul tu..hihi

nurulhuda said...

ok ler kak aty 2bakul, nurul dah nak masuk 4bakul tue hah!! baju makpak, anak 2org, dah start mendobi brg baby lg nii... dari sehari ke sehari nak lipat, tak lipat2 jugak, ha3

wani ezryl * said...

betul, aty. tiap kali lipat baju mesti fikir, 'bila ada org nk invent mesin lipat baju automatik ni. campak baju dalam mesin, keluar mesin terus dah berlipat.' bahaha. tp sebabkan sy xsukanya lipat baju, tiap kali kering je terus lipat. takut bertambah baju nk kena lipat. tabahlah, mommies/daddies semua :'D

Sheherazade said...

Assalammualaikum Aty! :)

adoi ni adalah keje umah paling lemah nk dibuat

nangis...

CikNaa said...

bagi ciknaa org2 yang melipat ni memang gigih & teramat rajin..huhu. ciknaa sejak anak 2 dah pencen aty.hanger je smua..huhu.

Hamelia Hamid said...

hahaha sama la penyakit gini jugak makkk

Elly Matin said...

saya hanger saja.terlalu malas.

ellymatin.net

jaja_NorLiza said...

Akak hang je semua....yg lipat just spentot...sapu tgn..kain pelikat...& tuala..tu jer....tu pon bercinta gak nak lipat..dasar sgt kann??